Hvornår har man brug for et tandimplantat?

By:

Du har brug for et tandimplantat hvis din tandlæge ikke kan montere en krone, fordi din tand er for ødelagt dertil. Det kan være, at du har flækket tanden hele vejen ned i roden, eller at tanden er gennemtæret af karies som følge af et syre angreb. I så tilfælde vil der slet ikke være noget tilbage at montere en krone på. Og så må tandlægen fjerne hvad der er tilbage af din tand for i stedet at montere en kunstig rod, på hvilken en ditto tandkrone kan monteres.

En sådan kunstig rod kaldes for et implantat, eller en fikstur. Fiksturen monteres i kæbeknoglen, i hvilken der bores et hul, hvori fiksturen kan fæstnes. Fiksturen er som regel fremstillet af titanium, da dette materiale har utroligt gode egenskaber i forhold til integration med knoglen. På fiksturen fastgøres et mellemstykke, som gør det ud for tandens kerne – og på dette den kunstige tandkrone.

Kronen kan være tilvirket i materialer så som porcelæn, plast eller en stærk kombination af metal og keramik, afhængig af tandens funktion. Solide tandkroner i guld fremstilles sjældent længere, og stort set aldrig til fortænder og hjørnetænder, med mindre du selv specifikt ønsker det således.

Med et tandimplantat kan du tygge og bide som normalt. Et tandimplantat holder normalt i rigtig mange år uden at løsne sig, og selv om du muligvis kan komme ud for at skulle have skiftet kronen ud, vil selve tandimplantatet kunne holde sig intakt resten af livet.

Få isat tandimplantat i århus

Har du brug for hjælp til at få erstattet en knækket eller på anden vis ødelagt tand med et tandimplantat, kan du med fordel kontakte Tandlægerne på Stjernepladsen. Hos Tandlægerne på Stjernepladsen har de dygtige behandlere mange års erfaring med isættelse, tilpasning og fremstilling af implantater. Læs mere på stjerneklinik.dk

Posted in: tandimplantat