Hvorfor er det vigtigt at huske opdatering af skøde?

By:

Har du lige købt ny bolig, og dermed underskrevet en købsaftale, er det vigtigt, at du ikke glemmer skødet. Måske tænker du, at købsaftalen er rigelig dokumentation for dit ejerforhold over boligen. Den er jo underskrevet af både køber og sælger, og indeholder al relevant information. Men det er faktisk endnu mere vigtigt, at dit skøde er opdateret med de rette oplysninger.

Selv om skødet ikke indeholder særlig megen information – typisk kun stamdata på nuværende og forrige ejer samt dato for overdragelse af ejendommen, slagspris og finansierings metode – er det et ganske centralt dokument i forhold til dokumentation af ejerskab. Dette skyldes, at skødet ligger offentligt tilgængeligt i et online register, som kaldes Tingbogen.

Hvor Tingbogen før i tiden var en fysisk bog, som lå offentligt tilgængelig på det lokale tinglysningskontor, er den nu digitaliseret, og dermed rykket online i elektronisk form. Her har alle adgang til at se, hvem der ejer en bestemt bolig. Og da dit skøde samtidig er den eneste offentligt tilgængelig dokumentation på, at du er den retmæssige ejer af dit nye hus eller din nye lejlighed, er det vigtigt, at det er opdateret med korrekt information.

Hvis det stadig er sælger, som står opført som ejer af boligen, vil han eller hun kunne drage fordel heraf – for eksempel ved at optage lån i boligen, eller simpelt hen ved at sælge den igen. Ejendomsmæglere, låneudbydere og potentielle købere har nemlig kun skødet at forholde sig til, når de skal vurdere kreditværdighed eller undersøge boligens ejerforhold.

Få din boligadvokat på sagen, når skødet skal opdateres

Når skødet er opdateret med de korrekte oplysninger, skal det optages i den offentligt tilgængelige tingbog via en proces, som kaldes tinglysning. Hvis du vil sikre dig, at denne proces følger de gældende regulativer, kan du med fordel overlade sagen til en dygtig og erfaren boligadvokat. Du kan finde ham eller hende på https://eboligadvokat.dk/skoede/ 

Posted in: skøde