Husk, at I skal ændre i skødet ved familieoverdragelse

By:

Når I skal overdage en bolig fra en person til en anden i familien, er det vigtigt, at I husker, at I skal ændre skødet. Det kan være, at dine forældre har købt en lejlighed til dig, som du nu selv har fået mulighed for at overtage. Det kan også være, at du har købt en bolig til dine forældre, fordi de havde det svært økonomisk, men at de nu har fået mulighed for at købe boligen af dig. Eller måske står I i en helt tredje form for situation, hvor en i familien skal overtage en bolig fra en anden. 

Det er det, man kalder familieoverdragelse, og når I gør det, er det vigtigt, at I får ændret skødet, så de rigtige navne fremgår af det. Det kan være nemt at glemme sådanne “mindre” detaljer, fordi det ikke i lige så høj grad føles som et rigtig salg, fordi det hele jo netop bliver holdt indenfor familien. Men det er meget vigtigt, at skødet er blevet tinglyst, da det er sådan, at ejerforholdene af boligen kommer på plads. Det er også i forbindelse med tinglysningen, at købssummen af boligen bliver frigivet, og det er du som sælger nok i hvert fald rimelig tilfreds med. 

Det er meget forskelligt, hvad det koster at få tinglyst sit skøde. Det kommer helt an på en række faktorer. Får I en advokat til at hjælpe jer, eller kan I klare jer uden? Og hvor meget boligen koster. Når I skal tinglyse et skøde, skal I altid betale 1600 kroner i afgift til staten på 0,6 procent af købssummen. Det kan derfor løbe op i nogle penge. Derudover kan komme udgifter til advokater. 

De fleste vælger at lade en advokat stå for at tinglyse skødet. Det sikrer nemlig, at det bliver gjort på den rigtige måde. Hvis man ved, hvordan man gør, er det ikke svært at tinglyse et skøde, men hvis man ikke gør, kan det være både besværligt og tage lang tid. Derudover kan det komme til at koste mange penge, hvis man gør det forkert. 

Et godt og billigt firma til at stå for at tinglyse skødet i forbindelse med familieoverdragelse er eboligadvokat.dk. De har mange års erfaring, og du kan derfor være sikker på, at det bliver helt rigtig, når de gør det. Det er derfor klart at foretrække frem for at have en masse besvær med at gøre det selv. Læs mere på https://eboligadvokat.dk/skoede/ 

Posted in: skøde